CONTACT

Linda Demeulemeester

Pastoor Verrieststraat 103
8570 Ingooigem
0478/26 77 01

NIEUWS
Start lessenreeks 2de semester 2018-2019
START: maandag 07 januari 2019

18 weken les

.

NIEUWSBRIEF


LESSEN VOOR JEUGD EN VOLWASSENEN

De docenten willen kwaliteit nastreven met daarnaast het bereikbaar maken van de dans voor iedereen.

In de opleiding leren we niet alleen beschikken over danstechnische mogelijkheden, maar leren we eveneens emotie vertalen naar een krachtige, zuivere danstaal. Technische vaardigheid is weliswaar een noodzaak: dynamiek, kracht en aandacht voor placement. Dit geeft aan de danser het nodige comfort om voluit te kunnen gaan in de aangewende bewegingstaal.

Indien de dansers hun vorming willen vervolledigen, kunnen zij afzonderlijke lessen klassiek ballet nemen: dit is een middel om kracht en lenigheid te ontwikkelen, om centrum en balans te vinden en het lichaam te leren beheersen. Eveneens activeren we hier de lyrische poëzie. Precies omdat het klassieke ballet aan de basis ligt van onze dansstijl, worden ook in de lessen moderne dans de ballettechnieken telkens opnieuw getraind.

Maar dans is meer dan techniek, meer dan beweging, meer dan het verwerven van kracht en uithoudingsvermogen. Net zoals bij woorden is techniek slechts een middel: de klank waarmee iets gezegd wordt, de trillingen die ontstaan terwijl je praat, dat geeft de zeggingskracht! In de dans leren we tijd, ruimte en dynamiek zichtbaar en voelbaar maken. Bewegingen worden leven ingeblazen waardoor de gevoelsbeleving even sterk wordt ondergaan als de beweging zelf.

Deze expressieve kracht halen we uit de moderne dans. Hierbij is de muziekkeuze onuitputtelijk. Het dansen gebeurt vol overgave, is ongekunsteld en heeft diepgang. We krijgen een dansende ziel in plaats van een dansend lichaam...

"Ik waardeer het ten zeerste dat al mijn dansers dit doel voor ogen houden en op die manier het gevaar ontlopen te blijven steken in lege danspasjes en loze uiterlijkheden."

Copyright © 2013. All Rights Reserved.