CONTACT

Linda Demeulemeester

Pastoor Verrieststraat 103
8570 Ingooigem
0478/26 77 01

NIEUWS
Start lessenreeks 2de semester 2018-2019
START: maandag 07 januari 2019

18 weken les

.

NIEUWSBRIEF


Linda Demeulemeester

Stichter en artistiek leider DANSCENTRUM ARIADNE-EUREKA.

Linda Demeulemeester is reeds levenslang geboeid door 'beweging' op zich. Reeds in haar opleiding (Lic. L.O. - R.U.G.) onderzocht zij de invloed van de houding op verschillende aspecten van het menselijk bewegen. Dit zette zich automatisch door naar aandacht voor dans waar alles vertrekt vanuit een alerte maar ontspannen houdingstechniek.

Zij legde zich toe op verschillende stijlen binnen de hedendaagse danskunst zonder de aandacht voor het klassieke ballet achterwege te laten. Dit liet haar toe om beetje bij beetje tot een eigen interpretatie te komen. De wonderbare technieken en de rijkdom aan expressiemogelijkheden, eigen aan de hedendaagse danskunst, zijn voor haar een onuitputtelijke bron tot het creëren van een bijzondere bewegingstaal.

Als choreograaf combineert zij graag een psychologische benadering met architecturale visuele vormgeving. Relativerende humor loopt vaak als rode draad doorheen veel van haar creaties.

"Ik hou van mijn vak en mijn werk. Mijn poging is dit over te dragen aan de dansers die voor me staan: mensen met een warm hart die allen hetzelfde doel nastreven, echter met behoud van hun persoonlijkheid. In een geest van vrijheid schept dit eenheid in de groep."

Copyright © 2013. All Rights Reserved.